En simpel forandingsmodel

Vores resultater og oplevede virkelighed er styret af vores tanker og følelser. Vores tanker og følelser kører det meste af tiden på autopilot og vi gør det vi plejer. Vi gentager vores mønstre, fordi vi på et dybere, ubevidst plan opfatter det kendte som et sikkert valg. En følelsesmæssig reaktion, der umiddelbart fungerede i en bestemt situation tidligere i livet, er blevet til en generel, ubevidst strategi.

Når vi gentager et mønster, der fører os i mål med det vi gerne vil, er alt godt. Men når vores ubevidste mønster holder os væk fra det vi ønsker, har vi et problem, der kan være svært at komme ud af på egen hånd.

Hvis du oplever, at du har svært ved at skabe den forandring, du stræber efter, kan en ændring i dit indre loop sætte dig fri til at komme videre.

Vi kan have grundlæggende mønstre, der styrer ‘hvem vi er’ og hvordan vi udfolder os overordnet gennem hele livet. Vi kan også have mere specifikke mønstre, der bestemmer, hvordan vi håndterer bestemte situationer og udfordringer. 

De ubevidste mønstre kommer til udtryk på alle planer i vores liv og er afgørende for vores resultater og velbefindende følelsesmæssigt, mentalt og fysisk. Det betyder også, at overraskende mange problemer med fordel kan konsulteres med hypnoterapi eller en anden terapiform, der rammer ind i og forandrer uønskede, psykologiske mønstre.